english

Zet jij Nederland in bloei voor een duurzame toekomst?

Het is tijd dat we als land mensen en klimaat voorop zetten: dit noemen wij de #klimaateconomie. Daarom zaaien wij deze zomer, samen met jou, op zoveel mogelijk plekken de zaadjes voor een duurzame wereld. Om te beginnen op het Binnenhof en daarna door het hele land. Doe je mee?

Bestel nu jouw bloeikaartjes

Waarom het tijd is voor de #klimaateconomie
In onze huidige economie krijgen vervuilende bedrijven alle ruimte om te blijven vervuilen. Dat is absurd als je bedenkt dat we iedereen nodig hebben om uit de klimaatcrisis te komen. Wij pleiten daarom voor de #klimaateconomie. In de klimaateconomie staan duurzaam wonen, reizen en eten centraal. In zo'n gezonde, toekomstbestendige economie wordt vervuiling belast en vergroening beloond. Wij vragen daarbij van de overheid:
1. Een lagere energierekening door woningisolatie voor iedereen
2. Minder geld naar asfalt en juist meer geld naar OV, fiets en autoluwe straten
3. Goedkoper groente en fruit en een eerlijke vleesprijs

We starten op het Binnenhof...

Op het Binnenhof zaaiden actievoerders duizenden bloemzaadjes in bloempotten. De honderden bloempotten vormden samen het woord #KLIMAATECONOMIE. Wij vroegen politici op een bloeikaart te schrijven hoe zij de #klimaateconomie zouden vormgeven en deze bloeikaart te plantten. Als een teken dat zij vanuit Den Haag heel Nederland in bloei kunnen zetten als ze kiezen voor de #klimaateconomie. Wat voor economie willen wij? Houden we het bij de huidige economie die gegrond is op uitputting van de aarde, of kiezen we voor de klimaateconomie, die goed is voor de aarde en haar inwoners? Wij lieten de politici in Den Haag weten dat heel veel Nederlanders kiezen voor duurzaam herstel. En dat blijven we doen! Heb jij al getekend?

...en dan is het jouw beurt: Doe mee en zet Nederland in bloei!

We kunnen het niet alleen. Help jij mee de zaadjes voor een duurzame wereld verder te verspreiden? Bestel dan nu ons pakket met bloeikaartjes. Je ontvangt 3 gefrankeerde ansichtkaarten om te versturen naar vrienden en familie. Per bestelling sturen wij 1 kaartje naar minister-president Rutte. Tegen de tijd dat Rutte terugkomt van vakantie staat de #klimaateconomie in bloei! Bestel nu jouw bloeipakket!

Bestel bloeikaartjes

Foto's van de actie

Help ons de rechtszaak van de eeuw te winnen

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. Daarom klagen we Shell aan. In december begint onze rechtszaak. Wij nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Help ons met wat je kan missen. Doe je mee?

Loading...