english

Presentatie kleurrijke deken aan de Tweede Kamer

Op 29 juni 2017 presenteerden we in Den Haag de grootste gebreide deken van Nederland aan de Tweede Kamer. Deze heeft Milieudefensie samen met kunstenares Agnes Bakker en 1500 breiers uit het hele land gemaakt. Ook cabaretier Freek de Jonge stond aan onze zijde om de kleurrijke deken van 500 vierkante meter te presenteren. Hiermee sporen we de politiek aan om snel een einde te maken aan de Groningse gaswinning.

Presentatie grootste gebreide deken met Freek de Jonge

Het is overweldigend. Duizenden gebreide lapjes vormen samen een gigantische deken van 500 vierkante meter. Deze grootste deken van Nederland is een kleurrijk protest tegen de gaswinning in Groningen. De steun voor Groningers in het aardbevingsgebied en het verzet tegen de gaswinning groeit en blijkt heel breed. Ruim duizend studenten, ondernemers, burgemeesters, nonnen, kunstenaars, grootouders, mannen, vrouwen en kinderen uit het hele land deden mee: van Vlissingen tot Den Oever en van Arnhem tot in Santpoort. Zelfs in Australië, Frankrijk, Duitsland, België en Spanje hebben mensen de breipennen opgepakt.

Ook stond Freek de Jonge aan onze zijde en presenteerde de eindstand van zijn petitie 'Laat Groningen niet zakken': ruim 209.900 ondertekenaars.

Bekijk de foto's van de deken in het Facebook album.

Om het album te bekijken hoef je niet aangemeld te zijn bij Facebook.

Kom ook naar de Klimaatmars

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Blijf niet aan de kant staan

Wil je meer weten?

Loading...