english

Geen palmolieplantages meer, zo kan het ook

Al eeuwen lang verbouwen mensen hun eigen voedsel op hun eigen stukje land. Maar helaas verdwijnen veel van deze onafhankelijke en traditionele manieren van landbouw door de komst van internationale bedrijven. Deze bedrijven pakken, vaak zonder toestemming, het land af van de bewoners en gebruiken het om bijvoorbeeld palmolieplantages aan te leggen.

Ter ere van 'International Day of the World's Indiginous People' geven wij het podium aan de Teduray en Lambangian uit de Filipijnen. Zij verbouwen alleen wat ze zelf en hun gemeenschap nodig hebben. Ze gebruiken geen chemicaliën en werken samen met respect voor de natuur en alles wat daarin leeft. Maar ze zijn bang dat hun systeem verloren zal gaan en dat er geen land meer overblijft om door te geven aan hun kinderen en kleinkinderen.

Respect voor mens, dier en natuur

De organisatie Focus on the Global South lanceert vandaag, in samenwerking met onze zusterorganisatie in de Filipijnen (Legal Rights and Natural Resources Center - Kasama sa Kalikasan) een documentaire over dit landbouw systeen genaamd 'Sulagad'. Dit is het traditioneel landbouwsysteem dat al eeuwen wordt gebruikt in de Filipijnen. Zie zelf in deze documentaire hoe dit systeem werkt en hoe het ten goede komt aan mens, dier en natuur.


Documentaire Sulagad van Focus on the Global South

Laat dit niet verloren gaan

Jij kunt ervoor zorgen dat deze traditionele manieren van landbouw niet verdwijnen. Doe mee met onze campagne en roep banken op te stoppen met het financieren van foute palmoliebedrijven die het regenwoud kappen en mensen van hun land verjagen. Help zo mensen zoals in Liberia, Indonesië en Papoea die hun land terug willen en hun regenwoud beschermen.

Hoe geef jij onze aarde door?

Hoe geef jij onze aarde door? Dat is dé vraag bij de verkiezingen in maart. Laten we deze keer niet voor onszelf stemmen, maar voor onze kinderen en hun toekomst. En voor álle mensen die geraakt worden door de klimaatcrisis. Teken de oproep en laat zien dat het klimaat beslissend is voor jouw stem.

Loading...