english

Noordelijke provincies vragen om afbouwplan gas

Op 9 november 2017 stonden we samen met De Groninger Bodem Beweging, Gasberaad, Laat Fryslan niet Zakken, en de Waddenvereniging bij de Noordelijke Klimaattop in Groningen voor de ondertekening van een ‘slotverklaring’.

In de slotverklaring staat dat er per direct een afbouwplan moet komen voor de gaswinning onder de Noordelijke provincies en de Waddenzee. De provincies Friesland, Drenthe en Groningen roepen hiertoe op, samen met maatschappelijke organisaties, burgemeesters, wethouders en andere deelnemers aan de top. op 9 november tekenden deze partijen de ‘slotverklaring’ die dezelfde avond is aangeboden aan Eric Wiebes.

De handtekeningen laten zien dat de beweging voor een gasloze samenleving steeds breder wordt. Jorien de Lege, campagneleider Energie van Milieudefensie: "De eensgezindheid is groot op de Noordelijke Klimaattop. Iedereen wil een einde aan de gasellende en werken aan een duurzame en veilige energietoekomst. Daarvoor is een helder plan voor snelle afbouw van de gaswinning cruciaal."

Een Noordelijk Klimaattop in Groningen? Over het hoe en waarom lees je op de website van Dagblad van het Noorden.

11f6efa2-d1c4-44e3-a6a1-4774c3320221.jpeg

 

b96839ac-b5d5-4639-ac35-de6f95bd2f4f.jpeg

Kom ook naar de Klimaatmars

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Blijf niet aan de kant staan

Wil je meer weten?

Loading...