english

Nieuwsagenda week 17 en 18

Debatten in de Tweede Kamer, acties, lezingen, rechtszaken. Hier zie je wat er de komende twee weken op de nieuwsagenda van Milieudefensie staat. Samen met bewoners, ondernemers, studenten, boeren, ouders of grootouders werken we aan de verandering die nodig is om klimaatverandering te stoppen.

Op zaterdag 29 april neemt Milieudefensie deel aan de Peoples Climate March in Amsterdam om aandacht te vragen voor een eerlijke omschakeling naar een klimaatvriendelijke samenleving. Vanaf 14:00 uur is het breiteam van de campagne Energie van Milieudefensie paraat op het Museumplein. We geven daar iedereen de kans om mee te breien aan de grootste deken van Nederland, voor de Groningers in het aardbevingsgebied en voor het klimaat. Met de deken vragen we samen met breiers uit het hele land om duidelijke afspraken in het regeerakkoord over het dichtdraaien van de Groningse gaskraan: voor Groningen én het klimaat.

Op zondag 30 april viert Amsterdam West met de wielerronde van de Orteliusstraat dat de fiets 200 jaar bestaat. Jongeren Milieu Actief (JMA), dé jongerenorganisatie van Milieudefensie, viert mee en organiseert een Bike Repair Atelier. Hier kunnen wijkbewoners gratis terecht om onder begeleiding van fietsenmakers te leren zelf kleine reparaties aan hun rijwiel uit te voeren. JMA wil stimuleren dat mensen vaker hun fiets meteen opknappen en deze niet laten staan en in de auto stappen.

Dinsdag 2 mei neemt directeur Donald Pols van Milieudefensie deel aan een debat over het boek Ecomodernisme in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Volgens de auteurs is klimaatverandering niet per se negatief, zijn er geen grenzen aan de groei, kan de wereld makkelijk 10 miljard mensen voeden met intensieve landbouw, én is het beter een extra kerncentrale te bouwen dan windmolens.

Woensdagavond 3 mei van 19.30-22.00 uur organiseert Jongeren Milieu Actief (JMA), dé jongerenorganisatie van Milieudefensie, samen met Fossiel Vrij Groningen een breicafé in het kader van de actie Gas, we breien er een eind aan. Met de boodschap Jong geeft gas terug komen studenten, jonge gedupeerden uit het aardbevingsgebied, kunstenaars, jongeren uit de randstad en jonge activisten samen in het News Café in Groningen. Jongeren uit het aardbevingsgebied vertellen hun verhaal, Fossiel Vrij Groningen spreekt over hun onderzoek naar de NAM.

Het klimaatmanifest - Voor en door jongeren

De klimaatcrisis stormt op ons af. Maar er gebeurt nog steeds veel te weinig. Het klimaatbeleid bepaalt of jongeren straks nog een toekomst hebben. Daarom zijn Jongeren Milieu Actief en 6 politieke jongerenorganisaties samen in actie gekomen. Samen met Jan Terlouw stelden zij een klimaatmanifest op. Hierin roepen de jongerenorganisaties de grote politieke partijen op om tijdens de formatie te kiezen voor eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Help jij mee?

Loading...