english

Nieuwsagenda Milieudefensie week 45 en 46

Debatten in de Tweede Kamer, acties, lezingen, rechtszaken. Hier zie je wat er de komende twee weken op de nieuwsagenda van Milieudefensie staat. Samen met bewoners, ondernemers, studenten, boeren, ouders of grootouders werken we aan de verandering die nodig is om klimaatverandering te stoppen. Bij interesse in onderstaande onderwerpen kan contact opgenomen worden met de desbetreffende persvoorlichter van Milieudefensie via: persvoorlichting@milieudefensie.nl en 020-5507333

Op dinsdag 7 november publiceren Milieudefensie en Friends of the Earth Europe het rapport Natural gas and Climate Change in relation to the EU Carbon Budget. In het rapport laten Professor Kevin Anderson en dr. John Broderick van het gerenommeerde Tyndall Centre for Climate Change Research zien hoeveel ruimte de afspraken van het klimaatakkoord nog bieden voor het gebruik van aardgas in de EU. Maandagmiddag 6 november geeft professor Anderson in Amsterdam bij de VU een lezing over het onderwerp. Hij is dan beschikbaar voor een toelichting en interviews onder embargo.

Op dinsdag 7 november, van 18.00 tot 18.15 uur, staat Milieudefensie met een gemankeerde Vrouwe Justitia op Het Plein in Den Haag om een petitie aan te bieden over het Multilateral Investment Court, een permanent arbitragehof dat de Europese Commissie wil optuigen als alternatief voor investeringsarbitrage in verdragen als TTIP en CETA. Inmiddels hebben ruim 340.000 Europeanen de petitie ondertekend. Campagneleider Economie Freek Bersch is bij de actie aanwezig.

Op donderdag 9 november is Milieudefensie aanwezig op de Noordelijke Klimaattop van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, in de stad Groningen. Samen met andere maatschappelijke organisaties roept Milieudefensie alle aanwezigen op de volgende oproep ter plekke te ondertekenen: Nu een afbouwplan voor de gaswinning onder de Noordelijke provincies en de Waddenzee - samen maken we een einde aan het gebruik van aardgas. Verschillende burgemeesters, politici en organisaties hebben al aangegeven de oproep te steunen.

Zaterdag 11 november. Een bloembollenveld als eerbetoon aan alle Groningse helden die strijden tegen gaswinning en schade. Uiteraard doet Milieudefensie daar aan mee. Op 11 november stoppen wij samen met vrijwilligers bloembollen in de grond in een veld in het Groningse Uithuizen. Het plantfestijn is onderdeel van Bloeiend Verzet. Milieudefensie verdubbelt elke bol die hiervoor naar ons wordt opgestuurd.

Op dinsdag 14 november eist Milieudefensie voor de rechter dat de Nederlandse Staat stopt met het schenden van mensenrechten. Doordat de Staat te weinig doet aan het verbeteren van de luchtkwaliteit loopt de gezondheid van Nederlanders ernstige schade op, hiermee schendt de staat het recht op gezondheid. De bodemprocedure dient bij de rechtbank in Den Haag en begint om 09.30 uur. Adres: Prins Clauslaan 60, Den Haag. Zaal H4.

Journalisten die erbij willen zijn moeten zich uiterlijk 24 uur voor aanvang aanmelden bij: voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl.

Loading...