english

Nieuwsagenda Milieudefensie week 15 en 16

Debatten in de Tweede Kamer, acties, lezingen, rechtszaken. Hier zie je wat er de komende twee weken op de nieuwsagenda van Milieudefensie staat. Samen met bewoners, ondernemers, studenten, boeren, ouders of grootouders werken we aan de verandering die nodig is om klimaatverandering te stoppen. Bij interesse in onderstaande onderwerpen kan contact opgenomen worden met de desbetreffende persvoorlichter van Milieudefensie via: persvoorlichting@milieudefensie.nl en 020-5507333

Op maandag 9 april om 09.30 uur dient het hoger beroep dat de Staat heeft ingediend vanwege het kort geding voor gezonde lucht dat Milieudefensie in september 2017 gewonnen heeft. Daarin eiste Milieudefensie dat de Staat op zo kort mogelijke termijn aan de Europese luchtkwaliteitswet moet voldoen. De rechter gaf Milieudefensie hierin gelijk. Ook verbood de rechter de overheid om in de toekomst maatregelen te nemen die de kans op nieuwe overschrijdingen vergroten. Tegen dit onderdeel van het vonnis is de Staat in hoger beroep gegaan. Het hoger beroep wordt om 09.30 uur behandeld bij het gerechtshof in Den Haag aan de Prins Clauslaan 60, Den Haag. Campagneleider Verkeer Milieudefensie, Anne Knol, en advocaat Phon van der Biesen zijn hierbij aanwezig.

Op dinsdagavond 17 april neemt Donald Pols, directeur van Milieudefensie, deel aan een debat over gasloos wonen en werken in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Het debat wordt georganiseerd door Dagblad Trouw in de programmareeks Trouw Duurzame 100, waarin de krant in gesprek gaat met sprekers uit deze lijst van 100 Nederlanders die het afgelopen jaar zijn opgevallen op het gebied van duurzaamheid. Het publiek wordt uitgenodigd te participeren. De bijeenkomst is gratis (vrijwillige bijdrage), reserveren kan via De Zwijger.

Hier gaan we voor: klimaat op 1 in het regeerakkoord

We hebben nog 9 jaar om te voorkomen dat de klimaatcrisis uit de hand loopt. De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Het komt dus aan op het nieuwe kabinet. Daarom gaan we samen zorgen dat het klimaat op 1 staat bij de formatie. Doe je mee?

Loading...