english

Mukhlis' dochter was slachtoffer palmolieproductie

Campagneleider Rolf Schipper ging dit najaar op onderzoek uit in Indonesië. Hij ontdekt wat de gevolgen zijn van de toegenomen vraag naar palmolie op de mensen en dieren die daar leven. Op Sumatra ontmoet hij mensen die al zeventien jaar onder de rook moeten leven van de bosbranden. Om een palmolieplantage te beginnen, wordt er stiekem brand gesticht. Met desastreuze gevolgen voor natuur, mens en dier.


Rolf Schipper ontmoet Mukhlis. Zijn 12-jarige dochter overleed in 2015 door ademhalingsproblemen. Deze waren ontstaan door de rook van de bosbranden. En het erge is: de verwoesting van het regenwoud voor de aanleg van palmolieplantages gaat nog steeds door. Waar trek jij de grens?

Wist je dit? Met jouw geld wordt regenwoud verwoest

Als jij geld op je rekening zet of spaart voor je pensioen, gaat je bank of pensioenfonds met dat geld aan het werk. De bank investeert jouw geld of leent het uit. Zo maken ze winst. Banken investeren bijvoorbeeld geld in palmoliebedrijven. Deze bedrijven kappen regenwoud om er palmolieplantages aan te leggen. Met jouw geld wordt dus mogelijk regenwoud vernietigd. Milieudefensie voert campagne om de vraag naar palmolie te verminderen. Zo roepen wij banken en pensioenfondsen op om jouw spaargeld niet langer in ontbossing te steken.

Wil jij ook wat doen? Doe mee!

Bepaal zelf bij welke bank jouw geld in goede handen is of
kom in actie tegen pensioenfonds ABP.

Loading...