english

Mukhlis' dochter was slachtoffer palmolieproductie

Campagneleider Rolf Schipper ging dit najaar op onderzoek uit in Indonesië. Hij ontdekt wat de gevolgen zijn van de toegenomen vraag naar palmolie op de mensen en dieren die daar leven. Op Sumatra ontmoet hij mensen die al zeventien jaar onder de rook moeten leven van de bosbranden. Om een palmolieplantage te beginnen, wordt er stiekem brand gesticht. Met desastreuze gevolgen voor natuur, mens en dier.

Rolf Schipper ontmoet Mukhlis. Zijn 12-jarige dochter overleed in 2015 door ademhalingsproblemen. Deze waren ontstaan door de rook van de bosbranden. En het erge is: de verwoesting van het regenwoud voor de aanleg van palmolieplantages gaat nog steeds door. Waar trek jij de grens?

Met jouw geld wordt het regenwoud verwoest

Als jij geld op je rekening zet of spaart voor je pensioen, gaat je bank of pensioenfonds met dat geld aan het werk. De bank investeert jouw geld of leent het uit. Zo maken ze winst. Banken investeren bijvoorbeeld geld in palmoliebedrijven. Deze bedrijven kappen regenwoud om er palmolieplantages aan te leggen. Met jouw geld wordt dus mogelijk regenwoud vernietigd. Milieudefensie voert campagne om de vraag naar palmolie te verminderen. Zo roepen wij banken en pensioenfondsen op om jouw spaargeld niet langer in ontbossing te steken.

Help het regenwoud beschermen

Palmolie is een supergewas: grote opbrengsten en lage kosten. Maar zijn die kosten wel zo laag? Want door de komst van de plantages worden mensen van hun land verdreven en dreigen dieren als de orang-oetan uit te sterven. Daarnaast wordt het regenwoud in rap tempo gekapt. Maar er is goed nieuws: jij kunt helpen het regenwoud beschermen. Doe je mee?
Lees meer over hoe jij het regenwoud kan helpen beschermen.  

Kom ook naar de Klimaatmars

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Blijf niet aan de kant staan
Loading...