english

Milieudefensie Nieuwsagenda wk 9 en 10

Debatten in de Tweede Kamer, acties, lezingen, rechtszaken. Hier zie je wat er de komende twee weken op de nieuwsagenda van Milieudefensie staat. Samen met bewoners, ondernemers, studenten, boeren, ouders of grootouders werken we aan de verandering die nodig is om klimaatverandering te stoppen. Bij interesse in onderstaande onderwerpen kan contact opgenomen worden met de desbetreffende persvoorlichter van Milieudefensie via: persvoorlichting@milieudefensie.nl en 020-5507333

Dinsdag 27 februari overhandigt Bart van Opzeeland, campagneleider duurzaam voedsel bij Milieudefensie, de handtekeningen van 55.000 Nederlanders aan directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau voor Levensmiddelen (CBL). De ondertekenaars willen duurzame melk voor een eerlijke prijs in hun supermarkt. Milieudefensie voert hiervoor sinds 2017 campagne. Meer dan de helft van de supermarkten in Nederland heeft inmiddels aangegeven in te willen gaan op deze wens. Milieudefensie hoopt dat de handtekeningen van de supermarktklanten helpen om de andere helft ook over de streep te trekken. De aanbieding vindt om 11.00 uur plaats bij het CBL-kantoor in Leidschendam.

Donderdagmiddag 1 maart eisen Amsterdamse jongeren met een Silent Disco op de stoep van de Universiteit van Amsterdam meer ruimte voor de fiets in Amsterdam. De actie voor Roeterseiland is een initiatief van Jongeren Milieu Actief (de jongerenorganisatie van Milieudefensie) en de politieke jongerenorganisaties ROOD, Jonge Socialisten, DWARS, Pink!, en studentenvakbond ASVA. De actie wordt georganiseerd om door te pakken op het Amsterdamse Mobiliteitsmanifest dat afgelopen zomer door alle Amsterdamse politieke jongerenorganisaties is ondertekend. In het manifest kaarten zij de drukte en de luchtvervuiling in de stad aan en pleiten zij voor meer duurzaam en efficiënt vervoer. De Silent Disco is van 16.00 - 17.00 uur bij het universiteitsgebouw aan de Roetersstraat 2A. Anne Knol, campagneleider duurzame mobiliteit van Milieudefensie is aanwezig.

Woensdagavond 7 maart organiseert Milieudefensie in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) een verkiezingsdebat over duurzaam verkeer in Amsterdam. Deelnemende politici zijn Jeroen van Berkel (PvdA Amsterdam), Zeeger Ernsting (GroenLinks Amsterdam), Jan-Bert Vroege (D66 Amsterdam), Rik Torn (VVD Amsterdam Centrum), Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren Amsterdam) en Remine Alberts (SP Amsterdam). Anne Knol, campagneleider duurzame mobiliteit van Milieudefensie is ook aanwezig. Het debat begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en eindigt om 22.00 uur. Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179.

Klimaatnacht 7 juni

Gelukkig willen steeds meer mensen klimaatverandering stoppen. Maar nog niet iedereen is wakker. Daar gaan we samen wat aan doen.

Loading...