english

Koffertocht aardbeving Huizinge

Op 16 augustus 2012 om 22.30 uur vond in Huizinge een aardbeving plaats van 3,6 op de schaal van Richter. Veroorzaakt door de langdurige gaswinning in Groningen. Vijf jaar later is er bitter weinig verbeterd. De gaswinning gaat door, de bodem beeft en inwoners van Groningen draaien op voor de ellende. Op 16 augustus 2017 herdachten we daarom de 3 komma 6 en stonden stil bij wat de Groningers en de rest van Nederland nog te wachten staat.

Ruim 300 gedupeerden en sympathisanten liepen met koffers en verhuisdozen in een tocht naar een eeuwenoude, gestutte boerderij in Huizinge, het epicentrum van de beving. De koffers en verhuisdozen staan symbool voor het gevoel van ontheemding dat veel Groningers hebben. De tocht stond stil bij de gevolgen en de impact van deze beving en de bevingen die daarop volgden. Om 22:30 uur, het tijdstip van ‘de Grote klap’, luidden daar de kerkklokken. Om 20:00 uur luidden ruim 60 kerken door heel Nederland hun noodklok als steunbetuiging.

 

 

Foto: Anjo de Haan - Milieudefensie

Organisatie: Groninger Bodem Beweging, Groninger Gasberaad, Milieudefensie, VanGraanNaarBanaan, Houd Groningen Overeind, Platform Kerk en Aardbeving en vele andere knokkers voor de rechten van Groningen.

Kom ook naar de Klimaatmars

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Blijf niet aan de kant staan

Wil je meer weten?

Loading...