english

Hoe gaan we verder na 10 oktober en wat kan jij doen tegen TTIP en CETA?

Zaterdag 10 oktober was niks minder dan een mijlpaal in de Nederlandse beweging tegen TTIP, tegen CETA, tegen de macht van de multinationals en voor een duurzame, menswaardige en democratische economie. Dit is het moment om door te pakken. Hoe gaan we verder? En wat kan jij doen?

Let op: CETA komt eraan!

Ken je CETA al? Dat is de zus van TTIP. CETA is het verdrag tussen de EU en Canada en is al uitonderhandeld. Bovendien biedt CETA een achterdeur aan Amerikaanse bedrijven om ons aan te klagen, met of zonder TTIP.

Ergens in de komende maanden zal CETA waarschijnlijk in stemming komen. En als het bijna zover is, dan gaan we ons daar massaal tegen verzetten. Dus misschien is de volgende grote massademonstratie in Nederland wel tegen CETA!

Steun de voorbereiding voor een referendum over CETA of TTIP

TTIP en CETA moeten wat ons betreft van tafel, maar als het toch tot een stemming komt, dan willen wij het laatste woord. Daarom bereiden we ons voor op het organiseren van een referendum over TTIP én over CETA! En omdat CETA over een paar maanden misschien al in stemming komt, kan dat referendum ineens heel snel nodig zijn. Dus spreek nu alvast je steun uit voor een referendum over TTIP en CETA!

Start een TTIP-groep, maak je gemeente TTIP-vrij

14 gemeenten en 2 provincies hebben zich al tegen TTIP uitgesproken! In het hele land ontstaan er TTIP-groepen voor lokaal verzet tegen TTIP, CETA en de onderliggende economische agenda. Wij werken aan een handleiding over TTIP-vrije gemeenten. Heb je interesse om in je eigen gemeente iets te starten? Mail en we houden je op de hoogte. Maak je gemeente TTIP-vrij! En vergeet CETA niet.

Praten we wel genoeg over de kern van de zaak?

Het gaat uiteindelijk niet om de chloorkip. Het zijn de uitgangspunten die niet kloppen. Het falende economische systeem wordt nog eens uitgebreid. We hebben een economie nodig waarin duurzaamheid en rechtvaardigheid centraal staan. Maar hebben we het daar wel genoeg over? Dat is een van onze uitdagingen. Schrijvers, bloggers, twitteraars, creatievelingen, help mee met het groot maken van een moeilijk maar onvermijdelijk gesprek dat al te lang wordt uitgesteld.

De verbeelding aan de macht!

Een succesvolle protestbeweging kan niet zonder verbeeldingskracht, zonder kunst en muziek, zonder humor en poëzie. Muzikanten, videomakers, dichters, grappenmakers, creatievelingen, inspireer ons! En als je een platform zoekt om je creaties te verspreiden, dan is deze Facebook groep een mooi begin.

Verbreed en verbind de beweging met boeren, ondernemers en anderen

De strijd tegen TTIP verbindt bewegingen. Maar de boeren die zich verzetten tegen de dreiging van nog lagere prijzen en nog minder kwaliteit, hoe betrekken we hen bij onze beweging? En de ondernemers die zich verzetten tegen een economisch systeem dat multinationals voortrekt, hoe verbinden we ons meer met hun? Ken je ze? Praat met ze over TTIP en nodig ze uit om mee te doen.

Volg onze campagne

Ben je al lid van onze Facebook groep TTIP-alarm? Daar zijn inmiddels 1500 mensen bij aangesloten die allemaal iets bijdragen aan het verzet tegen TTIP en CETA.

Volg ook Een Beter Milieu Eindigt Bij TTIP, een Facebook-pagina van Milieudefensie.

En abonneer je op onze TTIP-mailinglijst, rechtsboven op deze pagina.

Samen kunnen we de strijd tegen TTIP en CETA en vóór een nieuwe economie winnen!

Kom ook naar de Klimaatmars

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Blijf niet aan de kant staan
Loading...