english

Gevluchte orang-oetans op de stoep van ministerie in Den Haag

Een orang-oetan-gezin uit Indonesië komt maandag 27 november 2017 onderdak zoeken bij het ministerie van I&W. De mensapen zijn dringend op zoek naar een nieuw thuis. Want hun regenwoud wordt in rap tempo gekapt voor de aanleg van megaplantages voor palmolie.

Veel palmolieplantages worden aangelegd om biodiesel te produceren voor Europese auto’s. We kunnen het regenwoud beschermen door palmolie en ander voedsel niet langer te gebruiken voor onze brandstof.

Gevluchte orang-oetans op de stoep van ministerie in Den Haag

Teken de petitie tegen palmolie in brandstof

Op maandag 4 december vergadert de Tweede Kamer over dit onderwerp met staatssecretaris Van Veldhoven. Via een petitie van Milieudefensie roepen al meer dan 25.000 mensen de staatssecretaris op zo snel mogelijk te stoppen met het gebruik van voedselgewassen voor biobrandstof.

En volgende week is onze kans! Want op het overleg kan de staatssecretaris toezeggingen doen om voedselbrandstoffen in Nederland in de jaren 2018-2020 uit te bannen. Of in elk geval niet verder te laten toenemen. In Europa kan de staatssecretaris dan samen met minister Wiebes in de Europese Raad op 18 december pleiten voor een stop op het gebruik van biobrandstoffen uit voedsel per 1 januari 2021.

Doe mee aan de Thunderclap

Doe nu mee met onze Thunderclap en we versturen op 4 december automatisch een tweet of Facebook-bericht uit jouw naam gericht aan de Nederlandse regering. Thunderclap is een handige manier om social mediaberichten op hetzelfde moment te versturen en zo de meeste aandacht voor een bepaald onderwerp te genereren.

Kom naar de aanbieding van de handtekeningen

Sinds de lancering van de petitie eind september hebben al 25.000 mensen getekend tegen ontbossing voor palmolie. Op 4 december bieden we staatssecretaris Van Veldhoven de tussenstand van de petitie aan. Ga je mee naar Den Haag om aan te geven dat jij dit ook belangrijk vindt?

Help het regenwoud beschermen

Wij roepen de Nederlandse en Europese politiek op om het gebruik van palmolie en andere voedsel als biobrandstof te verbieden. Door de komst van palmolieplantages worden mensen van hun land verdreven en dreigen dieren als de orang-oetan uit te sterven. Het regenwoud wordt in rap tempo gekapt. Maar er is goed nieuws: jij kunt helpen het regenwoud beschermen. Doe je mee?
Bekijk hoe jij het regenwoud kan helpen beschermen.  

Kom ook naar de Klimaatmars

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Blijf niet aan de kant staan
Loading...