english

Gevluchte orang-oetans op de stoep van ministerie in Den Haag

Een orang-oetan-gezin uit Indonesië komt vandaag, maandag 27 november 2017, onderdak zoeken bij het ministerie van I&W. De mensapen zijn dringend op zoek naar een nieuw thuis. Want hun regenwoud wordt in rap tempo gekapt voor de aanleg van megaplantages voor palmolie.

Veel palmolieplantages worden aangelegd om biodiesel te produceren voor Europese auto’s. We kunnen het regenwoud beschermen door palmolie en ander voedsel niet langer te gebruiken voor onze brandstof.

Gevluchte orang-oetans op de stoep van ministerie in Den Haag
Gevluchte orang-oetans op de stoep van ministerie in Den Haag

Volgende week is onze kans


Op maandag 4 december vergadert de Tweede Kamer over dit onderwerp met staatssecretaris Van Veldhoven. Via een petitie van Milieudefensie roepen al meer dan 25.000 mensen de staatssecretaris op zo snel mogelijk te stoppen met het gebruik van voedselgewassen voor biobrandstof.

En volgende week is onze kans! Want op het overleg kan de staatssecretaris toezeggingen doen om voedselbrandstoffen in Nederland in de jaren 2018-2020 uit te bannen. Of in elk geval niet verder te laten toenemen. In Europa kan de staatssecretaris dan samen met minister Wiebes in de Europese Raad op 18 december pleiten voor een stop op het gebruik van biobrandstoffen uit voedsel per 1 januari 2021.


Kom in actie


Doe nu mee met onze Thunderclap en we versturen op 4 december automatisch een tweet of Facebook-bericht uit jouw naam gericht aan de Nederlandse regering. Thunderclap is een handige manier om social mediaberichten op hetzelfde moment te versturen en zo de meeste aandacht voor een bepaald onderwerp te genereren.Naar Den Haag


Sinds de lancering van de petitie eind september hebben al 25.000 mensen getekend tegen ontbossing voor palmolie. Op 4 december bieden we staatssecretaris Van Veldhoven de tussenstand van de petitie aan. Ga je mee naar Den Haag om aan te geven dat jij dit ook belangrijk vindt?

Bekijk de video

Hoe zit dat ook alweer met palmolie, ontbossing en biodiesel? Bekijk de korte video hieronder voor een indruk van het probleem.

Milieudefensie roept de Nederlandse en Europese politiek op om het gebruik van palmolie en andere voedsel als biobrandstof te verbieden. Kijk voor meer informatie op www.trekdegrens.nl

Loading...