english

Doe mee met De Grote Klimaatplannen Quiz

We publiceren op 5 juli de Klimaatcrisis-Index. Hierin laten we zien hoe goed of slecht de klimaatplannen zijn van 29 grote vervuilers. Wat weet jij eigenlijk over de grote vervuilers. Test je kennis in deze quiz en win een uniek T-shirt of hamamdoek!

Maak kans op een T-shirt of hamamdoek

De 10 deelnemers met de meeste goede antwoorden krijgen na 5 juli een mailtje. Zij mogen kiezen uit een leuk duurzaam T-shirt of een duurzame hamamdoek als prijs. Zie de foto's ervan hieronder.

Klimaatplannenquiz foto van prijs een T-shirt of Hamamdoek

Onze brief aan grote vervuilers veranderde alles

Gezonde bedrijven hebben een goed klimaatplan. Want alleen door de CO2-uitstoot snel te verminderen, kunnen we de ergste klimaatrampen nog voorkomen.

Daarom stuurde Milieudefensie in januari een dringende brief naar 29 grote vervuilers waarin we ze vroegen hun klimaatplan in te leveren.

Ruim 45.000 mensen ondertekenden onze brief aan grote vervuilers. Alle bedrijven reageerden! Of de plannen goed genoeg zijn, laten we nu onderzoeken door een onderzoeksbureau. Uit het onderzoek volgt een Klimaatcrisis-Index: welke bedrijven scoren slecht, en welke zijn op de goede weg?

Doe je mee?

Begin juli delen we de resultaten van het onderzoek. Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de speciale online talkshow op 7 juli. Tot dan!

 

 

Zorg dat Shell zich aan de uitspraak van de rechter houdt

Wat is dat toch met Shell? Vorig jaar veroordeelde de rechter het bedrijf. De uitstoot moet in 2030 met bijna de helft omlaag. Maar ze doen niks. Dat brengt wereldwijd mensenlevens in gevaar. Spreek de verantwoordelijke bestuursleden van Shell daarom persoonlijk aan en stuur ze nu een kaartje.

Loading...