english

Bloeiend Verzet festival

Op zaterdag 11 november 2017 werden in Groningen duizenden bloembollen geplant. Het bloemenveld is een monument als eerbetoon aan alle helden die strijden tegen gaswinning en schade.

‘Kop d’r Veur’

De bloembedden vormen samen de tekst ‘Kop d’r Veur’, een uitdrukking die in Groningen vaak wordt gebruikt om politici en bestuurders aan te sporen de handen uit de mouwen te steken. De rest van het veld is ingezaaid met gras, waardoor een tijdelijk park vol bloemen ontstaat.

Bloeifestival

Op 11 november hebben we de bollen met vrijwilligers in de grond gestopt tijdens een bloeifestival in het Groningse Uithuizen. Ook Amerikaanse hiphoppers, andere muzikanten en Standing Rockactivisten waren van de partij. Dit monument maken we samen!

Wanneer: Zaterdag 11 november 2017, 12:00 uur
Waar: Langs de N999, nabij Rotonde Uithuizen

Over Bloeiend Verzet

Het initiatief voor Bloeiend Verzet komt van Sandra Beckerman, Groningse en Tweede Kamerlid voor de SP. Wat begon als een bloemetje voor mensen die zich inzetten voor het gasverzet, groeide uit tot een kleurrijke ode aan de Groningers en hun strijd tegen de gaswinning.

Wil jij iets doen tegen de gaswinning in Groningen? Teken onze petitie voor schone en veilige energie.Foto door: Egbert Euser

Kom ook naar de Klimaatmars

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders!

Blijf niet aan de kant staan
Loading...