english

Kijk 24 oktober naar De staat van het klimaat

Op NPO 1 maakt HUMAN elk jaar de Staat van het Klimaat op: gaan we de klimaatdoelen halen? Niet alleen op tv wordt gepraat. Doe mee aan Operatie Klimaat en laat weten wat jij vindt.

We gaan 11 spannende jaren tegemoet. Volgens het IPCC hebben we nog tot 2030 om onze CO2-uitstoot te verminderen. Er moet nu dus echt iets gebeuren.Kijk de komende 11 jaar iedere vierde donderdag van oktober naar De Staat van het Klimaat. Dit jaar is dat 24 oktober om 20.30 uur op NPO1. Presentator Tim Hofman maakt de balans op met de wetenschap, het bedrijfsleven en de politiek. Ook presenteert hij de uitkomsten van een gezamenlijk opiniepeiling van Milieudefensie en HUMAN over klimaatverandering.

In deze live uitzending worden Shell-directeur Marjan van Loon en D66-leider Rob Jetten voor een volle zaal van de Technische Universiteit in Delft aan de tand gevoeld. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel en weerman/meteoroloog Gerrit Hiemstra laten de gevolgen zien van klimaatverandering. Ook zijn er reportages met Jort Kelder, Sinan Can en chef-kok Joris Bijdendijk.

Operatie Klimaat!

In de uitzending wordt ook een oproep gedaan om mee te doen met Operatie Klimaat. Met deze campagne wil Milieudefensie het klimaatbeleid iets van ons allemaal maken. Want er worden wel plannen gemaakt, maar wat vind jij daar eigenlijk van? Is het klimaatbeleid wel eerlijk? Geef je mening en bouw mee aan Operatie Klimaat!

Geef je mening

Wat? De Staat van het Klimaat is een programma van Omroep HUMAN
Wie? De presentatie is in handen van Tim Hofman (bekend van BOOS en Terug naar je Eige Land).
Wie nog meer? Wetenschapsjournalist Diederik Jekel en vele anderen
Wanneer? 24 oktober om 20.30 uur op NPO 1.

Loading...